Skip to main content

Docenten

De docenten (Yoga – Pilates – Barre)

Met veel dankbaarheid kunnen we melden dat onze geliefde yoga docenten Myrìam en Meron mee verhuizen naar de nieuwe locatie. Zij pakken de lessen op zoals de leden gewend zijn.

Naast hen hebben we een aantal andere docenten gevonden, die met veel enthousiasme het lesrooster mooi aanvullen. We wensen jullie veel plezier met het kennismaken en genieten van alle nieuwe lessen!

Myrìam (Ashtanga, Pilates, Barre, Fusion, Yin)
Hey! I am Myriam, a yogi and artist, I come from France and I love yoga to and through the depths of my Heart, I practice and teach Yin, Hatha and Ashtanga with a passion.
Me and Yoga found each other in a time I was quite stuck in my head and needed to listen to the voice of my body and soul’s purpose much more.
To this day and hopefully for as long as I can, the practice is a space of listening where I do not need to have all the answers, and into which I can let go of performance, limiting bindings and beliefs to just give in to the experience. 
I teach because I want to support the continuity and lineage of this beautiful art of living, serve and pass on the Gift of yoga to the seekers I meet. With joy, sincerity, passion, to say thank you and honor life, my students, my teachers and all their teachers for their dedication and input.

I hope to meet you soon in class!

Meron (Pilates, Yin, Barre)

Mijn naam is Meron. Ik begon ruim een jaar geleden bij Brenda’s Balance en ben blij onderdeel te zijn van de transitie naar deze nieuwe studio. Mijn net zo goed spirituele als down-to-earth benadering past mijns inziens goed bij een studio in het hart van het creatieve, maar rauwe en nuchtere Nieuwe Westen.

Mijn reis naar het lesgeven begon in de jaren 90, toen ik urenlang gefascineerd naar Amerikaanse aerobic- en pilatesvideo’s keek, dromend van mijn eigen lessen. In mijn begin twintiger jaren verdiepte ik me in groepslessen in de fitness en gaf ik hier verschillende lessen. De stap naar lesgeven in een studio voelde altijd als een logische maar latere stap. Na verschillende opleidingen begon ik zes jaar geleden met het lesgeven in (barre)pilates en yoga. Hier verdiep ik me graag nog elke dag verder in.

Deze reis weerspiegelt ook mijn visie op lesgeven. Ik vind het belangrijk te belichamen wat ik doceer. Voor mij betekent dit dat ik uit eigen ervaring de meerwaarde van een training of practice ken en, na inhoudelijke en didactische verdieping, dit met een persoonlijk tintje doorgeef. Tien jaar geleden deed ik dat met een headset op en harde uptempo beats, nu net zo goed in een yinles. Intussen ken ik ook de meerwaarde van het toevoegen van zowel yin- als yang-elementen in het leven, oftewel de eeuwige intrigerende zoektocht naar balans.

Mijn interesse in het bewegingsapparaat en wat je met gerichte focus kunt bereiken is eindeloos. Voor mij is de rode draad: bewegen moet leuk zijn en je functionaliteit bevorderen, zowel fysiek als mentaal – of beter nog, beide. Naast mijn werk in de studio werk ik als gymdocent op basisscholen om dit ook spelenderwijs aan kinderen mee te geven.

Ik hoor graag wat bewegen in jouw leven betekent of nog kan betekenen. Tot snel in de studio!

Anna (Yin, Flow, Vinyasa)

Mijn naam is Anna, yogadocent sinds april 2021. Met een achtergrond in zang ben ik sinds mijn eerste yogaopleiding begonnen met het combineren van muziek en yoga in mijn lessen. Ik heb een diepe liefde ontwikkeld voor het zingen van mantra’s en deel graag de helende werking van muzikale vibraties, zoals ik die zelf ook ervaar.

Vanuit mijn eerste opleiding begon ik met het beoefenen en lesgeven van Vinyasa yoga, maar mede dankzij Brenda heb ik een passie voor Yin yoga ontdekt. In mijn lessen richt ik me op verstilling, de uitdaging van vertragen en het verbinden met de ademhaling. Dit is iets wat ik in mijn eigen leven steeds opnieuw toepas: het zijn in het hier en nu, met wat er is, zonder veroordeling.

Naast yoga dans ik graag, studeer en praktiseer ik Astrologie en Human Design, en geef ik Thaimassage. Met zoveel verschillende interesses en passies, probeer ik deze samen te brengen in mijn lessen, waar ik streef naar verbinding, innerlijke rust en overgave voor mezelf en voor anderen.

Gerty (Yin, Gentle Flow, Vinyasa)
Gerty is een theatermaker en performer uit Rotterdam. In 2020 deed ze een 200h Yoga Teacher Training en sindsdien combineert ze haar werk in het theater met het geven van Yogalessen. Gerty ziet Yoga als een holistische praktijk. In haar lessen focust ze op het aangaan van de verbinding tussen lichaam en geest en streeft ze naar lichamelijke autonomie. Ze moedigt je aan om je aandacht te verplaatsen van denken naar voelen en je vanuit dat bewustzijn door de asanas heen te leiden. Ook is Gerty bezig met het dekoloniseren van Yoga en onderwijst ze zichzelf in hoe ze de Zuid-Aziatische praktijk kan waarderen zonder die toe te eigenen.

Nikky (Pilates / Barre)
Hi, mijn naam is Nikky. Na een mooie dans carrière heb ik mijn liefde voor beweging voorgezet als docent in Pilates en Barre. Het is heel erg waardevol om mijn passie voor beweging met mijn leerlingen te delen. Ik maak graag creatieve lessen met veel aandacht voor techniek en ademhaling in een goede flow die in je hele lichaam goed voelt. Ik kijk er naar uit je op de mat te ontmoeten! 

Aymara (Pilates / Barre)

From the moment I laced up my first pair of ballet slippers, dance became the rhythm of my life.
Ballet taught me more than just graceful movements; it instilled in me the profound importance of balancing mind, body, and soul. This connection became the foundation of my journey.
As I grew in my craft, I discovered Pilates, a practice that deepened my understanding of the harmony between breath and movement. When I became a professional dancer I felt a calling to share this transformative discipline with others. Teaching Pilates became my way of spreading the joy and benefits it brought into my own life, not just in the studio but in every facet of daily living.

Then, Barre entered my world like a gift. It seamlessly wove together my two great passions, Pilates and Ballet, creating the perfect combination. In every Barre session, I guide others through a pilates-infused practice that allows us to move with grace while embracing the strength and precision of ballet.
Each class leaves me with a deep sense of gratitude, and I love seeing that same feeling reflected in my students. I invite you to join me, come be a part of the Barre and Pilates community, where movement meets mindfulness, and together we discover the beauty of balance.